Hoe verloopt verkoopproces in Vijverpark?

20 oktober '23

De laatste fase, fase 10, van Vijverpark gaat dit jaar nog in verkoop, maar hoe werkt dat nou eigenlijk.. online een woning kopen? We leggen graag aan je uit hoe de inschrijving in zijn werk gaat en hoe we de woningen vervolgens toewijzen.

Inschrijving volledig digitaal

Op het moment dat de verkoop start kun je alle stukken die je nodig hebt om een keuze te kunnen maken voor een van de woningen bekijken via jouw Mijn Eigen Huis account en op de website van Vijverpark. Denk hierbij onder andere aan de digitale verkooptekeningen, de meer- en minderwerklijst, de technische omschrijving en de juridische stukken. Deze informatie is eenvoudig te downloaden. Je kunt alle stukken dus thuis vanaf de bank bekijken wanneer jou dat uitkomt.

Dit is het stappenplan

Hoe maak ik een account aan?

Nadat je de stukken hebt doorgenomen, geef je online je voorkeur voor je favoriete woning(en) door via de Mijn Eigen Huis omgeving. Hier hoef je alleen nog maar je 5 meest favoriete bouwnummers op te geven. Gegevens over jezelf, die je al eerder hebt aangegeven, staan al ingevuld. Gegevens die eventueel nog ontbreken kun je aanvullen. Handig toch? Je voorkeuren kun je doorgeven tot aan de zogenaamde sluitingsdatum. Dat is de uiterste datum waarop alle inschrijvingen van belangstellenden bij ons binnen moeten zijn. Welke datum dat precies is, hoor je zodra de verkoop start.

Toewijzing van woning

We proberen zoveel mogelijk mensen de woning van hun hoogste voorkeur toe te wijzen en streven daarbij naar een zo optimaal mogelijke bezetting van de bouwnummers. Daarbij kijken wij naar de meest concrete kandidaten en hanteren wij onderstaande opeenvolgende criteria:

  • Loting bij notaris

Is er 1 kandidaat voor een bouwnummer, dan wordt de woning aan die persoon toegewezen. Zijn er meerdere kandidaten op dat bouwnummer, dan volgt een loting bij de notaris.

  • Financiële check

Bij meerdere kandidaten op 1 bouwnummer, kijken we of een kandidaat een financiële check heeft gedaan. Dat geeft aan dat je weet wat je bij de bank kunt lenen. Als dat zo is dan wordt het bouwnummer toegewezen aan deze persoon. Zijn er meerdere kandidaten met dezelfde 1e voorkeur en een financiële check? Dan wordt er gekeken naar het lotingsnummer. De kandidaat met het laagste (en dus beste) lotingsnummer krijgt de woning toegewezen.

Je kunt ons dit laten weten door een brief van je hypotheekverstrekker of financieel adviseur te uploaden in je Mijn Eigen Huis account. Deze upload mogelijkheid is beschikbaar, zodra de verkoop is gestart en jij je voorkeuren doorgeeft. Let er wel op dat erin staat dat jij – bij het door jou opgegeven inkomen, vermogen en/of schuld – het benodigde bedrag voor de jouw gewenste woning kunt lenen. Deze gegevens worden alleen gebruikt voor de toewijzing. Na toewijzing vernietigen wij deze informatie.

 

Meer informatie

Optimale bezetting

Wij streven op deze manier naar een optimale bezetting van alle woningen. Immers, hoe sneller de woningen allemaal verkocht zijn, hoe eerder we kunnen starten met de bouw: dat is voor zowel ons als voor jou als mogelijk toekomstige bewoner, een voordeel.

Ook wonen in Vijverpark? Bekijk het woningaanbod
Woning kopen hoe werkt het? Woning kopen Vijverpark