Wie was Bellini?

22 januari '21

Vincenzo Bellini is een Italiaanse componist die in 1801 geboren is. Hij werd vooral bekend van zijn opera’s en maakte daarmee, in zijn korte leven van bijna 34 jaar, veel indruk. In september 1835 overleed hij en liet hij zijn prachtige muziek na. In Haarlem willen wij deze componist eren en zodoende is er gekozen om het appartementengebouw van de 6e fase van Vijverpark naar hem te vernoemen.Vincenzo Salvatore Carmelo Francesco Bellini

Bellini had een enorm talent en componeerde prachtige muziekstukken. In slechts elf jaar tijd schreef hij tien verschillende opera’s. Deze Italiaanse operacomponist had een zwak hebben voor lyrische aria’s en leverde een belangrijk deel van het belcanto-repertoire, een zangstijl met veel aandacht voor de klankkleur van de stem.

Bellini leverde grote werken af zoals zijn derde opera Il Pirata (De piraat) en La Straniera (De vreemdelinge).

Bellini in Haarlem

Wij zijn trots dat dit gebouw zijn naam gaat dragen, want Bellini heeft veel betekend voor de muziek die nog steeds veelvuldig te horen is. Zodoende past Bellini goed in de componistenwijk Vijverpark. Welkom Bellini.

image alt

Blijf op de hoogte

Heb jij wel oren naar wonen in Vijverpark? Schrijf je in op jouw favoriete woningtype van deze fase en blijf op de hoogte.

Woningen
  De appartementen in Bellini
  De planning