5 tips voor het inrichten van een studio

24 juli '20

Wat tof! Je hebt een studio op het oog in Monteverdi in Haarlem. Een studio inrichten is maximaal gebruik maken van de ruimte die je hebt. Denk daarom niet klein, maar juist groot. Het kan heel uitdagend zijn om een studio in te richten en het vergt wat creativiteit. En om je alvast wat inspiratie te geven hebben we de 5 tips die jou hierbij gaan helpen op een rijtje gezet.

image alt

1. Gebruik lichte en neutrale kleuren

Door de wanden zo licht mogelijk te houden zorg je voor een meer ruimtelijk gevoel in je woning. Donkere muren kunnen een kleine woning zwaar aanvoelen. Witte muren en neutraal kleur gebruik aan meubels zorgen voor een zo licht mogelijke inrichting die groot kan aanvoelen. Kies als je wel graag kleur wilt in je studio voor één accent kleur. Pas deze subtiel toe of op één accent muur.

image alt

2. Maak of laat meubels op maat maken

Om optimaal gebruik te maken van de ruimte die je hebt zijn standaard meubels niet altijd het meest efficiënt. Door het passen en meten van de ruimte kan je meubels maken op de afmetingen die bij de ruimte passen die alle ruimte optimaal benutten. Zo zijn er speciale bedden die je kunt in(laten)bouwen en opklapbaar zijn overdag. Zo heb je overdag ruimte in je studio over.

image alt

3. Hou je studio opgeruimd en gestructureerd

In een kleine ruimte kunnen een aantal spullen al snel een ruimte vullen. Hierdoor ziet het al snel rommelig uit in je studio. Probeer daarom zo veel mogelijk spullen op te bergen in kasten, dozen of onder en achter meubels te schuiven. Om het jezelf makkelijk te maken kan je er voor zorgen dat je vaste opberg ruimtes kiest voor al je eigendommen. Berg na gebruik ze meteen weer op zodat je elke keer thuiskomt in een opgeruimd huis. Dat geeft ook rust als je na een drukke dag vol afspraken thuis komt.

image alt

4. Deel de studio in stukken naar functie

Door de ruimte in te delen op basis van je gebruiksdoel heb je het idee dat je een aparte woonkamer, slaapkamer, keuken en of eetkamer hebt. Om dit te doen kan je gebruik maken van een kamerscherm, kast of vloerkleed. Door het neerleggen van bijvoorbeeld een vloerkleed onder je bed creëer je de “slaapkamer”. Hierdoor maak je duidelijk dat je overgaat van het woon gedeelte naar het slaapgedeelte.

image alt

5. Denk niet alleen horizontaal maar ook verticaal

De studio bestaat niet alleen uit een plattegrond die je kan inrichten maar je kan ook gebruik maken van muren. Door de hoogte in te gaan met je inrichting kan je ervoor zorgen dat de vloer vrij blijft als loopruimte. Je kan hierbij denken aan wandplanken of schappen die als opslagruimte kunnen dienen. Maar ook een bed hoeft niet direct op de grond te staan. Denk aan hoogslapers of maak een vide voor je bed.

Laat je inspireren

Om je vast een indruk te geven hoe je een studio in Monteverdi kunt inrichten, zijn er 2 ingekleurde plattegronden ontwikkeld. Plaats de bank naast de hoge ramen aan balkonzijde of kijk uit op het Haarlemse en plaats de bank aan de andere kant. Slaap je liever rustig, dan zet je juist jouw bed aan de kant van de galerij. Welke optie spreekt jou het meeste aan?

Meer- en minderwerk

Als jij je hebt ingeschreven voor een studio in Monteverdi, dan heb je de mogelijkheid om een kamer te creëren. Dat noemen we meerwerk en komt bovenop de prijs van een woning. Aan jou de keus of je de ruimte helemaal open laat en echt het loft gevoel creëert of toch besluit om een muurtje te plaatsen, zodat wonen & slapen van elkaar gescheiden worden. 

Samen met de kopersadviseur van de aannemer neem je de complete opties door voordat de woning gebouwd wordt. Vaak kun je al snel met de adviseur of verkoopmakelaar rond de tafel zitten zodat je een inschatting kunt krijgen van wat het meer- of minderwerk je gaat kosten (of opleveren). Wel zo handig, dan kun je dit nog meefinancieren als dat nodig is in je hypotheek! Nu al wegdromen bij wat je zou willen toevoegen aan jouw studio? Bekijk dan de documenten in Mijn Eigen Huis en vind onder het kopje projectinformatie de koperskeuzelijst.

  Bekijk het woningaanbod
  Nieuws