Fase 7 en parkeren

27 augustus '21

We schreven er al eerder over, over de aanstaande nieuwe (7e) fase van Vijverpark met in totaal 31 eengezinswoningen, inclusief een eigen parkeerplaats. Maar hoe zit dat in de praktijk met die parkeerplekken? Een korte toelichting.

Speedgates

Alle woningen van fase 7 krijgen een vaste parkeerplek toegewezen op de 3 parkeerhoven tussen de woonblokken. Deze parkeerhoven zijn alleen toegankelijk voor de bewoners en via een zogenaamde 'speedgate' te bereiken.

Een speedgate is een metalen hekwerken dat je op afstand met een kleine afstandsbediening vanuit de auto kunt openen. Als je weggaat en weer terugkomt om te parkeren op jouw eigen vaste parkeerplek. Heel luxe, Sesam open u! Sluiten doet de ‘gate’ altijd automatisch.

Elk van de 3 parkeerhoven is te bereiken via de parkeergarage (met dubbele speedgate) van de naastgelegen appartementsgebouwen. De ingang hiervan bevindt zich aan de voorzijde van de appartementsgebouwen aan de Monteverdistraat. Via de garage van het appartementengebouw bereik je jouw eigen, altijd vrije parkeerplek. Luxe toch?

Parkeren in Vijverpark

In geheel Vijverpark geldt in de toekomst betaald parkeren. Tegen betaling kan je een parkeervergunning aanschaffen. In Schalkwijk kan je momenteel nog gratis parkeren. De bewoners van de 31 eengezinswoningen komen niet in aanmerking voor zo’n gemeentelijke parkeervergunning voor hun eigen auto, zij hebben immers al een eigen parkeerplek op een van de parkeerhoven. Wel kunnen de bewoners tegen een kleine vergoeding parkeren buiten de parkeerhoven in Vijverpark, in de vorm van een tegoed op de gemeentelijke parkeerapp. Meer informatie over het bezoekersparkeren in Haarlem en de speciale app, vind je in de link hieronder.

 

 

Meer informatie over bezoekersparkeren
Fase 7 De woningen
Fase 7 De planning