Geef je mening over de herinrichting van de Boerhaavelaan en Amerikalaan

15 juli '22

In Haarlem Oost en Schalkwijk wordt volop gebouwd. Al de nieuwe bewoners, in onder meer Vijverpark, zorgen voor een toename van het verkeer. De Amerikaweg en de Boerhaavelaan zijn belangrijke toegangsroutes voor Schalkwijk en een veilige en snelle doorstroming is daarom belangrijk. Er is onderzocht hoe de doorstroming van het verkeer verbeterd kan worden en daarom worden de Boerhaavelaan en Amerikaweg heringericht.

Het Voorlopige Ontwerp

Omdat de (toekomstig) bewoners van Vijverpark veel gebruik maken van deze wegen, vindt de Gemeente Haarlem het belangrijk dat bewoners hun mening kunnen geven over de herinrichting. Het Voorlopig Ontwerp van de geplande herinrichting Boerhaavelaan-Amerikaweg is klaar en ligt ter inzage.

Vanaf 1 juni kunnen omwonenden en belanghebbenden reageren op het Voorlopig Ontwerp (VO). Het VO ligt ook ter inzage in de publiekshal aan de Zijlvest 39. De openingstijden zijn maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 16.00 uur en donderdag doorlopend tot 20.00 uur. Tot 11.00 uur kan je zonder afspraak langskomen. Na 11.00 uur is een afspraak noodzakelijk. Een afspraak is eenvoudig te maken door te bellen naar 14 023.

Je kunt reageren op het voorlopig ontwerp, per e-mail ([email protected]) en per brief via gemeente Haarlem, Postbus 511, 2003 PB  Haarlem, t.a.v.  Arjen de Boo. Ook als je het met het ontwerp eens bent, hoort de gemeente dat graag. De inspraaktermijn is gestart op 1 juni 2022 en eindigt op 20 augustus 2022.

De planning van de werkzaamheden is te bekijken via de website van de gemeente.

Bekijk de planning
Ook in Vijverpark wonen? Bekijk het aanbod
Op de hoogte blijven? Lees het laatste nieuws