Parkeren in Vijverpark

29 april '20

De gemeente Haarlem heeft op 14 april 2020 besloten dat de wijk Vijverpark (en de daarnaast gelegen wijk Entree Oost) een betaald parkeerzone gaat worden. De gemeente voert deze parkeerzone volgend jaar in. De precieze invoeringsdatum wordt nog bekend gemaakt. Via deze website houden wij jou daarover op de hoogte.

In de wijken Vijverpark en Entree Oost worden nieuwe woningen gebouwd. De gemeente heeft met ons (de ontwikkelaars) afgesproken dat bewoners van die (toekomstige) nieuwe woningen op eigen terrein moeten parkeren. Zij kunnen geen parkeervergunning aanvragen. De bestaande bewoners van Vijverpark kunnen wel een parkeervergunning aanvragen, maar alleen voor een tweede auto.

Parkeren van bezoek in een parkeerzone

Na de invoering van de parkeerzone in Vijverpark, kun je als bewoner voor je bezoek bij de gemeente Haarlem de regeling Bezoekersparkeren aanvragen. Je bezoek betaalt dan minder dan het reguliere straattarief. Dit kan met een gemakkelijke gemeentelijke app. Over de aanvraag van deze regeling word je ook tijdig geïnformeerd.

image alt

De tarieven zijn nog niet bekend

De parkeertarieven zijn helaas nog niet bekend. De tarieven voor op straat, de parkeervergunning en de bezoekersregeling stelt de Haarlemse gemeenteraad nog vast. Eind van dit jaar stuurt het college van B en W een voorstel voor de tarieven in de Verordening parkeerbelastingen naar de raadscommissie Beheer.

image alt

Waarom betaald parkeren?

Bij de plannen voor de ontwikkeling van de woningen is in 2007 is met de gemeente afgesproken dat parkeerregulering wordt ingevoerd in Vijverpark. Hiermee probeert de gemeente parkeerdruk te voorkomen, oa. van het nabij gelegen ziekenhuis waar al betaald parkeren is ingevoerd. Zo blijft er voldoende ruimte voor bezoek, groen en speelplekken.

Heb je nog vragen?
Voor meer informatie en/of vragen kun je contact opnemen met de afdeling Parkeren van de gemeente Haarlem via telefoonnummer 14 023 of via [email protected] Of kijk op www.haarlem.nl/entree-oostvijverpark

  Meer over de nieuwe fase: Monteverdi
  Over de bereikbaarheid van Vijverpark