Wat te doen in Haarlem deze zomer?

3 juni '22

Wat een heerlijke stad is Haarlem toch! Deze zomer wordt er weer een groot scala aan evenementen georganiseerd. We zetten enkele evenementen graag voor je op een rij.

image alt

Tijd voor een festival

In de Haarlemmerhout kan je komende zomer je hart ophalen tijden het kunst-, muziek- en theaterfestival. Wat dacht je van de Parksessies, dit jaar met als thema ‘Mental Health’. Op de website van de organisatie omschrijven zij het festival als volgt: "Het festival probeert ontoegankelijk kunst op de meest laagdrempelige manier te laten zien, waardoor een breder publiek in aanraking komt met deze bijzondere kunsten."

Zwoele jazz klanken

Van 17 tot en met 21 augustus gaan we los met Jazz & More 2022. Het programma is nog niet helemaal bekend, maar het belooft een fijne en muzikale zomer te worden. Je vindt de muzikanten en de gezelligheid op de Grote Markt. 

Meer over dit festival
image alt

Etend en drinkend de zomer door

Denk je aan de zomer, dan denk je natuurlijk ook aan heerlijk eten en drinken. Daarom mogen een hapje en drankje niet ontbreken. We starten met een lekker biertje tijdens Haarlem TAPT op 29 en 30 juli. “TAPT Festival is een bierfestival in een nieuw kek jasje. Veel mooi bier, lekker eten, chillen, spelletjes spelen en uiteindelijk één groot feest!,” laat de organisatie weten op hun website. We hadden het niet beter kunnen verwoorden.

ProefPark Haarlem en Haarlem Culinair

Van 4 tot en met 7 augustus kan je naar Haarlem Culinair op de Grote Markt. Eten op zijn lekkerst. De naam zegt genoeg: culinair Haarlem in de zomerzon. Aan het einde van augustus kan je ook naar ProefPark Haarlem. Hier staan verschillende foodtrucks in de hoofdrol. Je buik wordt er sowieso blij van. Van 26 tot en met 28 augustus kan je terecht in het Kenaupark.

Fase 8 gaat spoedig in verkoop

Fase 8 van Vijverpark gaat nog voordat de meesten op zomervakantie gaan in verkoop. Wil jij ook in Vijverpark wonen? Dan is dit misschien nog wel het mooiste 'evenement' van de komende Haarlemse zomer. Schrijf het in je agenda en meld je alvast aan als geïnteresseerde. Dan blijf je op de hoogte van de laatste stand van zaken. 

Wat komt er in Vijverpark Bekijk fase 8
Een huis komen? Zo doe je dat